10 načina da upravljate svojim prednostima

Budite hrabri i budite Vi.

Plan akcije za mesec oktobar neka Vam bude kreiranje plana sa savetima šta treba uraditi ovog meseca, 10 načina koje možete uraditi odmah na sebi i poboljšate svoj život. Ovog meseca fokusirajte se na posebne stvari koje Vas čine onome što ste. Osobine koje će Vam pomoći da se istaknete od drugih. Naučite da koristite stvari koje su jedinstvene, i primenite svoje prednosti tamo gde se računaju.

1. Poslovanje za rizikom – Obavežite se da neke svakodnevne poslovne navike podelite sa trenutnim ili budućim sradnicima. Opredelite se za osobe koje su pokazale poštovanje, integritet i jaku radnu etiku.

2. Budite na zemlji – Ove nedelje analizirajte svoje motive na male odluke. Držite svoje poslovanje zdravim i imajte na umu da ćete biti spremni kada treba da donesete velike odluke.

3. Izgradite hrabrost – Uradite jednu malu stvar svakog dana koja Vas plaši. Hrabrost je kao mišić. Izgradi ga sa namerom ponavljanja postupaka.

4. Proverite svoje vitalne funkcije – Napišite 10 najvažnijih stvari iz svog života. Postavite tu listu na ogledalo u kupatilu kao podsetnik na stvari koje treba da ostanu na vrhu prioriteta.

5. Volonterizam – Prijavite se da volontirate na nekom programu u svom mestu.

6. Malo ugađanje – Umesto da kaznite sebe dijetom „jedi ovo, ne to“, napravite kompromis smanjenjem porcija svoje omiljene hrane.

7. Gledajte i učite – Da li osećate da ste zaglavljeni u svojoj karijeri? Pronađite nekoga ko zna gde želi da bude. Sastanite se sa njom ili njim da razvijete plan koji će Vas odvesti gde treba da budete.

8. Oraspoložite se – Obavežite se da radite jednu stvar koja će Vas učiniti srećnim/om u trajanju od najmanje 20 minuta dnevno. Napravite beleške Vaše povećane sreće.

9. Procenite sebe – Da li Vas okolnosti mogu zabirnuti zvog svoje vrednosti ili uverenja? Identifikujte pet okidača koji otimaju Vašu moralnu hrabrost. Fokusirajte se na uklanjanje jednog mesečno.

10. Usudite se da budete drugačiji – Zapišite prve tri stvari koje Vas čine jedinstvenim/om. Pogledajte kako možete da ih primenite u svom poslu.

Ukoliko Vam se dopao ovaj tekst, podelite ga sa drugima, ostavite svoj komentar…

Kalendar

avgust 2018.
P U S Č P S N
« jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva